Racerne

GRIFFON DANMARK

RACE GRUPPE UNDER KLUBBEN FOR SMÅ SELSKABSHUNDE

Griffoner

 

I en griffon, om det er griffon belge, griffon bruxellois eller petit brabançon, får du en hund med en stor personlighed.

Den er årvågen, opmærksom, og interesseret i alt hvad der sker omkring den.

De store runde øjne og den meget korte næse giver griffonen det karakteristiske ”abehoved”, som er det første der fanger vores opmærksomhed.

 

Med sit frække og charmerende udtryk har den næsten noget menneskeligt over sig.

 

Griffonen er en race som hurtigt tilpasser sig familiens vaner. Det er en race som knytter sig til sin ”flok”, og får den muligheden for det følger den sin ejer som en lille skygge. Det er en aktiv hund, når den er ude på gåture, men kan ligeledes være en rigtig ”sofakartoffel” når det kræves. Somme tider vil man opleve en adfærd i griffonen som minder lidt om kattens. Griffonerne elsker at sole sig i solens stråler og søger altid solstriben tværs over gulvet, hvor den vil tage sig et hvil. Griffonen elsker også at ligge foran brændeovnen, og er der flere griffoner i huset, søger de hinanden for at ligge i en bunke foran varmekilden.

Agility, rally-o og dog-dancing er gode udfordringer for griffonen, som er både hurtig, kvik og glad for at bruge hovedet. At gå spor er også noget den finder interessant og udfordrende. Racen er lærenem men har også en egenvilje, og den kan være meget udholdende, når den har sat sig noget for, som den vil have gennemført. Kombineret med en god hukommelse og en utrolig evne til at "tankelæse" bliver den nysgerrige griffon’s adfærd utrolig fascinerende og aldrig kedelig. Griffonen er en god ”begynderhund”, da den er alsidig, robust og lærenem. Det er en sund race både fysisk og psykisk.

 

Man avler, i Danmark, på tværs af hårlag og farve, så det kan være svært at sige om bestemte træk kan tilskrives en af varianterne. En fællesnævner for alle tre varianter er: følsom, glad, lærenem, meget afhængig af sin ”flok” samt viljefast, stolt og modig.

 

Petit brabançon er korthåret og kræver meget lidt pelspleje.

Griffon belge og griffon bruxellois er ruhåret og kræver lidt mere pelspleje, da den skal trimmes.

Griffonen er en alsidig og trofast lille familiehund, som bliver meget værdsat af sine ejere. De fleste er tro mod racen, når først de har lært denne utrolig charmerende hund at kende.

Klubben for Små Selskabshunde har lavet en lille video om racerne, den kan også ses på YOUTUBE